στη κατηγορία

Ένας νέος Άγιος στην Κρήτη: Όσιος Χατζηανανίας

Ο Όσιος Χατζηανανίας ήταν (είναι) ένας ασκητής αρχιμανδρίτης του 19ου αιώνα, του οποίου η διαδικασία αγιοποίησης άρχισε τον Απρίλιο! Με τις μεσιτείες του στο Θεό γίνονται πολλά θαύματα, και δε μιλάμε για το παρελθόν, αλλά για το τώρα, το σήμερα.

Ο 93χρονος αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε τα στοιχεία του βίου του Οσίου Χατζηανανία ενώ υπήρξε και ο ανακαινιστής και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εξακουστής Ιεράπετρας, την οποία δημιούργησε ο Όσιος Χατζηανανίας.
Είναι ιδιαίτερα «στενή» η σχέση μεταξύ τους, όπως διαβεβαιώνουν 100άδες άνθρωποι. Στο τέλος του βίντεο υπάρχουν οι φωτογραφίες δύο βιβλίων:
Το 1ο είναι έκδοση της Ι.Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, περιέχει το βίο του Οσίου και μερικά σύγχρονα θαύματα.
Το 2ο, αποτελείται από 87 μαρτυρίες θαυμάτων που έγιναν από το Χριστό, με τις πρεσβείες του Οσίου. Είναι επώνυμες μαρτυρίες, οι περισσότερες των οποίων περιέχουν εκτός από το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο και τη διεύθυνση αυτών που έγιναν δέκτες του θαύματος, ενώ δε λείπουν και οι φωτογραφίες.
Δε διατέθηκε προς πώληση, αλλά διδότανε ως ευλογία (δώρο) από το γ.Ιωαννίκιο. Αφορά θαύματα μέχρι το 2014. Πολύ σύντομα εκδίδεται νέα επαυξημένη έκδοση, με τα θαύματα των τελευταίων ετών, που είναι πάμπολλα!!!
Ας έχουμε την ευλογία των δύο γερόντων, του προς αγιοποίηση Οσίου Χατζηανανία και του γέροντος Ιωαννίκιου!

Πηγή: yiorgosthalassis.blogspot.com

Σας άρεσε; Ψηφίστε το!

0 Μου αρέσει
Μου αρέσει Δεν μου αρέσει

Total votes: 0

Μου αρέσει: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Δεν μου αρέσει: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Κάντε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *