στη κατηγορία

O Assad απέλυσε τον Υπ. Πληροφοριών γιατί είχε πάρει μαζί του σε περιοδεία ισραηλινό δημοσιογράφο.

Ο Spyer ποζάρει σε μια φωτογραφία με τον Tourjeman και τον συνάδελφό του υπ. Συμφιλίωσης Ali Haidar κατά τη διάρκεια γύρου τους στη Δαμασκό τον Απρίλη του 2017 με φόντο πορτραίτο του Assad.

O Jonathan Spyer ένας βρετανο-ισραηλινός πολίτης με διπλή υπηκοότητα πήγε σε μια κυβερνητικός χορηγούμενη περιοδεία που ελέγχει το συριακό κράτος την τελευταία άνοιξη.

Ο σύριος πρόεδρος Bashar Assad απέλυσε τον υπουργό Πληροφοριών της κυβέρνησής του τον Mohammed Tourjeman, επειδή συμπεριέλαβε έναν ισραηλινό δημοσιογράφο σε μια μιντιακή περιοδεία στη Συρία τον Απρίλη μεταφέρει το al Arabiya την Τρίτη. Τον απέλυσε για την προφανώς ατυχή επιλογή του να συμπεριλάβει σε περιοδεία του τον Jonathan Spyer, που διαθέτει διπλή υπηκοότητα βρετανική και ισραηλινή. Είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ που εργάζεται επίσης ως ερευνητής σε ισραηλινό think tan. Ο Spyer μετέφερε ρεπορτάζ από Συρία και Ιράκ αρκετές φορές μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Σε μια συνέντευξη του στο The Times of Israel που δημοσιεύθηκε το Νοέμβρη ο Spyer ξαναθυμήθηκε τη στιγμή που φοβήθηκε ότι θα μπορούσε ν΄αποκαλυφθεί η ισραηλινή του ταυτότητα. Κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην περιοδεία στο Χαλέπι όταν ένας Βρετανός συνάδελφος του αστειεύτηκε ότι υπήρχε ένας «σιωνιστής» ανάμεσά τους. Αλλά ο συνάδελφος δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ο Spyer ήταν ισραηλινός και  αποδεικνύεται  ότι το σχόλιο ήταν ένα αστείο.

Ο Spyer είπε στη συνέντευξη ότι αυτός χρησιμοποίησε αυτό που περιέγραψε ως  «πλαστή ταυτότητα» για να προστεθεί στο ταξίδι.

Αυτός επίσης είπε ότι ήξερε ότι το να αποκαλυφθεί ως ένας ισραηλινός θα σήμαινε ότι βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο εφόσον θα μπορούσε να εκληφθεί ως ισραηλινός πράκτορας. Αυτός είπε στη Συρία ότι οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι το καθεστώς θα μπορούσε να δεχθεί διείσδυση από ισραηλινούς πράκτορες.

L’image contient peut-être : 8 personnes, personnes souriantes, personnes debout et plein air

Αλλά ο Spyer ρώτησε, “ποιος θέλει να σκεφθεί ότι εξαιτίας της υπηκοότητάς σου δεν μπορείς να καλύψεις ότι εσύ θεωρείς ως την πιο σημαντική ιστορία του 21ου αι. ; »

Ο Spyer πρόσφατα δημοσίευσε ένα βιβλίο, Days of the Fall: A Reporter’s Journey in the Syria and Iraq Wars που ντοκουμεντάρει τις συγκρούσεις και τις εμπειρίες του να τις καλύπτει.

Πηγή: dimpenews

Σας άρεσε; Ψηφίστε το!

45 Μου αρέσει
Μου αρέσει Δεν μου αρέσει

Total votes: 1

Μου αρέσει: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Δεν μου αρέσει: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Κάντε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *